Mijn werkwijze

smileMijn werkwijze wordt gekenmerkt door mijn expertise (waardoor ik maatwerk lever) en échte betrokkenheid.
Het uitgangspunt voor mijn coaching is een oplossingsgerichte methodiek, waarbij de focus ligt op wat jij / je kind allemaal wél kan en wat je zelf kan doen om het probleem op te lossen. Er is altijd sprake van maatwerk.

Bij heel jonge kinderen kan het zijn dat het kind in eerste instantie niet aan bod komt. Dan ga ik met de ouder(s) aan de slag om de situatie te verbeteren. Het kan echter ook zijn dat juist de ouders in eerste instantie buiten beeld blijven en ik alleen met het kind werk. Het is altijd maatwerk en ik werk alleen op die manier waar alle betrokken partijen achter staan. Hierdoor is het traject afhankelijk van de persoon of personen waarmee ik werk en wat de hulpvraag is.

Methoden, spelvormen en materialen voor coaching

Playmobil kijk andere kant op Kindercoaching

Als kindercoach werk ik met uiteenlopende interactieve methodes, programma’s, spelvormen en materialen.

Ik ben bijvoorbeeld gecertificeerd voor:

  • het ‘Sta Sterk’ programma (van de Stichting Omgaan met Pesten)
  • het Rots&Water programma (van het Gadaku instituut)
  • het KIES voor mij! programma (voor Kinderen in Echtscheiding Situatie)
  • het programma ‘ik leer leren’ van Tea Adema
  • de training ‘stevige stap’ voor de overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs

Voor het coachen van kinderen maak ik o.a. gebruik van visualisatie (poppetjes), creatieve methodes, mindfulness oefeningen en rollenspellen.

way outVoor volwassenen

Voor volwassenen is mijn oplossingsgerichte manier van coaching (onder andere) gebaseerd op mijn ervaring in het bedrijfsleven. Ik heb jaren werkervaring bij bedrijven met zeer verschillende bedrijfsculturen (zoals NS en Deloitte) en met coaching van werknemers (als HR manager). Ik kan je helpen snel tot de kern van je vraag te komen en help je om inzicht te geven in mogelijke oplossingen.

Het traject

Neem een kijkje bij een presentatie over het coach traject via deze link: Film Coachtraject.

Kosten en vergoeding

We beginnen na een eerste contact via e-mail of telefoon altijd met een persoonlijk intake gesprek. Tijdens dat gesprek kunnen we kennismaken en bepalen we samen de doelstelling van mijn begeleiding. Na het intakegesprek ontvang je van mij een vrijblijvend persoonlijk ‘plan aanpak’ met een overzicht van doelstelling en progamma en hierin geef ik een transparant beeld van de totale kosten.
De kosten van de intake afspraak (EUR 55 ) zijn in het totale plan opgenomen.
Je kunt bij je ziektekostenverzekeraar navragen of coaching/training vergoed wordt (er zijn verzekeraars die bijvoorbeeld weerbaarheidstraining in hun aanvullende pakket hebben opgenomen).
Vanuit een persoonsgebonden budget (PGB) kan mijn coaching/training soms ook betaald worden.

Het onverhoopt afzeggen van een afspraak dient minimaal 24 uur van tevoren te worden doorgegeven, anders worden de kosten doorberekend. In verband met Corona (en eventueel daaraan gerelateerde klachten) geldt hierover een coulance regeling (afspraken hierover worden met het plan van aanpak meegezonden).

photo by: secretlondon123