Weerbaarheidstraining

future so bright

Weerbaar zijn betekent dat je op gepaste wijze voor jezelf en anderen op kunt komen. Weerbaarheid heeft te maken met het aanvoelen en bewaken van grenzen en het (h)erkennen van emoties. En positief zelfbeeld en zelfvertrouwen zijn voorwaarden voor weerbaarheid. Eigen kracht speelt een grote rol, zowel mentaal als fysiek. Door een sterke houding neer te zetten en te voelen, kom je -naast de figuurlijke betekenis- ook letterlijk sterk in je schoenen te staan. Sociale weerbaarheid is ook een belangrijk onderdeel van het ‘omgaan met elkaar’ en sociaal vaardig gedrag. Een weerbaarheidstraining op maat helpt jou en/of je kind vooruit. Wil je meer weten over weerbaarheid, wat je zelf kan doen en wanneer je hulp kan gebruiken: lees dan eens dit blog.

Weerbaarheidstraining op maat

Bij De Hoofdzaak Coaching zijn alle trainingen maatwerk.
Op coachende wijze wordt in de training gekeken naar wat er voor jou of je kind persoonlijk nodig is om te groeien in zelfvertrouwen, op weg naar vergroting van de weerbaarheid. Voor een weerbaarheidstraining speelt leeftijd geen rol; de trainingen zijn zowel voor kinderen als volwassenen.

Het weerbare kind

lees meer over weerbaarheidstraining voor kinderen en tieners:
Alle ouders willen dat hun kind gelukkig is. Weerbaarheid is een belangrijke factor op die weg. Voor de overgang van de basisschool naar de middelbare school is weerbaarheid bijvoorbeeld belangrijk. Een weerbaar kind is beter voorbereid op de puberteit, een weerbaar kind komt beter door een scheiding, een weerbaar kind is over het algemeen een gelukkiger kind.

Weerbaarheid en pesten op school

Veel mensen komen met pesten in aanraking.
Kinderen komen op school met pesten in aanraking: op élke school komt pestgedrag voor (op sommige scholen meer dan andere), helaas.
Dat is niets nieuws, maar de vormen van pesten zijn uitgebreider ten opzichte van vroeger. Bijvoorbeeld door pesten via ‘social media’. Daardoor kan het moeilijker zijn om er aan te ontkomen. Er is in Nederland sinds 2012 vanuit de overheid meer betrokkenheid. Alle scholen worden bijvoorbeeld geacht een ‘anti-pest’ protocol te hebben, maar helpt dat de individuele scholier voldoende?

Veel kinderen vinden het fijn om hulp te krijgen bij het aangeven van hun grenzen, het leren van sociale vaardigheden die passen bij hun persoonlijkheid en het beter leren opkomen voor zichzelf.

Doordat ik uit meerdere programma’s kan putten en kijk naar wat deze kinderen nodig hebben, lever ik altijd maatwerk. Ik zet bijvoorbeeld de ‘Sta Sterk training’ in, met extra oefeningen uit het ‘Rots en Water’ programma.

Worstelen met weerbaarheid – volwassenen

lees meer over weerbaarheidstraining voor volwassenen:

Volwassenen kunnen ook moeite hebben met bijvoorbeeld het aangeven van (eigen) grenzen, het stoppen van grensoverschrijdend gedrag of kunnen behoefte voelen om hun eigen manier van omgaan met ongewenst gedrag te verbeteren. Ook voor volwassenen kan een weerbaarheidstraining op maat daarbij van grote toegevoegde waarde zijn.

Pesten op de werkplek

Ook op werkplekken onder volwassenen wordt gepest. ‘Pesten op de werkvloer’ komt vaker voor dan je misschien zou denken. Werknemers kunnen hier enorm last van hebben.

Ook het aangeven van eigen grenzen of ‘nee’ zeggen is niet voor iedereen even makkelijk.

Iedereen wil met plezier naar het werk gaan, maar soms is dat ingewikkeld. Extra handvatten kunnen voor een individuele werknemer nodig zijn.

Wil je groeien in assertiviteit? Of voel je je in je werk belemmerd door faalangstige gedachten? Ik ben er voor je!

Waarom je bij mij aan het goed adres bent

Ik snap hoe het werkt

Voordat ik me specialiseerde als weerbaarheidstrainer en faalangst-reductie trainer heb ik 18 jaar gewerkt in het bedrijfsleven. Ik snap hoe het werkt in een zakelijke omgeving. Ik heb ervaring met zeer verschillende bedrijfsculturen. Zo heb ik gewerkt in de meer informele omgeving bij NS, maar ook in de zakelijke omgeving van Deloitte. Voordat ik in het buitenland woonde en na terugkomst als zzp’er aan de slag ging, was ik in functie als HR manager bij BNP Paribas.

Mijn kennis over weerbaarheid, het aangeven van grenzen, de ervaring met trainen en coachen op dit gebied en mijn arbeidsverleden zorgen ervoor dat ik me goed kan inleven in jouw situatie als werknemer en je praktisch op weg kan helpen.

Doordat ik uit meerdere programma’s kan putten, en kijk naar wat jij nodig hebt, lever ik altijd maatwerk. Leeftijd niet van belang voor een goed resultaat.

Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie of voor een afspraak.

photos by: smswigart & smswigart