Brugklas voorbereiding in Rotterdam – Ik leer leren

Ik leer leren Rotterdam- Brugklas voorbereiding

Training ‘Ik leer leren’ als voorbereiding op de brugklas

Deze week start in Rotterdam de nieuwe inschrijfprocedure voor het voortgezet onderwijs.

Zijn de Rotterdamse kinderen in groep 8 goed voorbereid op de brugklas? Uiteraard hebben ze allemaal veel geleerd op de basisschool, maar hebben ze ook geleerd hóe ze kunnen leren? Het is niet voor alle leerlingen zo vanzelfsprekend.

Wat kan helpen? Lees het hieronder:

Leerprestaties en kennis vergaren

Leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen.

Ondanks hun inzet valt het leren veel kinderen in de brugklas tegen. Voor deze jongens en meiden is het belangrijk dat zij leren hoe te leren. Zodat de overstap van basisschool naar middelbare school soepel verloopt. De ‘Ik leer leren’ training van De Hoofdzaak Coaching biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Hier ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren.

De training

De ‘Ik leer leren’ training wordt gegeven in groepjes van 4 tot 8 kinderen en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen met de gecertificeerde ‘Ik leer leren’ trainer Mariëlle Hage, hun persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker.

Ook na de brugklas

De training is niet alleen geschikt voor kinderen uit groep 8 ter voorbereiding op de middelbare school. Ook kinderen in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen, hebben veel profijt van de training.

Ervaringen van een ouder van een deelnemer: “De training is laagdrempelig en was goed te doen voor de kinderen. Geen uren thuisstudie maar lekker praktisch aan de slag.”

Voor meer informatie, zie: ik leer leren.

Geef je op: info@dehoofdzaakcoaching.nl.