Oudercoaching

Quote ouders 2

Als ouder heb je het beste voor met je kind. Je zal er alles aan doen om je kind gelukkig te zien.

Soms kan je het idee hebben dat, ondanks alle moeite en energie die je eraan schenkt, je kind toch niet lekker in zijn of haar vel zit. En jijzelf dus ook niet. Je zal merken dat jouw houding ten opzichte van je kind voor een groot deel bepaalt hoe je kind in het leven staat.

Of misschien speelt er iets anders waardoor je niet de ouder bent die je wilt zijn. Sta je voor een moeilijke beslissing, of wil je weten waarom je in bepaalde situaties ‘altijd zo…’ reageert?

In deze gevallen kan coaching een goede oplossing zijn. Een ander inzicht, een nieuwe invalshoek, een nieuwe techniek, maar ook een begrijpend luisterend oor kunnen helpen om de situatie in positieve zin te veranderen.

Door inzet van (een combinatie van) professionele methoden kan ik je snel weer de goede kant op helpen.

Gezinscoaching

Er kunnen omstandigheden zijn waarbij het van belang is dat het hele gezin bij de coaching betrokken wordt. Denk hierbij aan een verhuizing of scheiding, of broers en zusjes die zo vaak ruzie maken dat zij, maar ook de ouders met de handen in het haar zitten.

In zulke gevallen is het verstandig om alle gezinsleden (in meer of mindere mate) te betrekken bij de coaching. De hulpvraag heeft in deze gevallen immers betrekking op het hele gezin.

Wat kan je van mij verwachten?

Coaching is een kortdure vorm van hulpverlening. Geen lange trajecten, geen ‘wijzen met het vingertje’, geen ‘ik weet het beter dan jij’ houding. Met mij als coach gaan we samen op zoek naar de beste oplossing voor jouw vraag binnen een afgebakende planning (zie werkwijze). Bij mij ben je verzekerd van maatwerk en een duidelijk, transparant beeld van het traject en van mij kan je echte betrokkenheid verwachten.

Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie of voor een afspraak.