Maatwerk trainingen in (en om) Rotterdam

De Hoofdzaak Coaching: trainingen

De Hoofdzaak Coaching verzorgt diverse trainingen voor alle leeftijden (kinderen, jongeren en volwassenen) op het gebied van:

  • vergroten van weerbaarheid  en
  • faalangst reductie

Specifiek voor tieners is er aanvullend aanbod:

  • brugklastraining en
  • leren leren training

De trainingen worden op basis van maatwerk ingezet. Meestal is dat individueel, soms kan het een groep.

Weerbaarheidstraining

Waarom werken aan weerbaarheid: 

Met weerbaarheid wordt bedoeld dat je in staat bent om op gepaste wijze voor jezelf (en anderen) op te komen. En die ‘gepaste wijze’ geldt voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Dat is nogal wat.
Zowel kinderen als volwassenen kunnen hiermee worstelen. Ik kan je helpen op praktische wijze, zodat het meteen toepasbaar is en je snel resultaat merkt.

lees meer over weerbaarheid:

Ten eerste is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om voor jezelf op te kunnen komen, ten tweede is die ‘gepaste wijze’ soms een hele uitdaging. Te assertief kan agressief worden, maar niet assertief genoeg kan leiden tot ‘over je heen laten lopen’ of vatbaar zijn voor pestgedrag. Weerbaarheid heeft een sterke correlatie met pesten. Hoe groter je weerbaarheid, hoe effectiever je op pestgedrag kunt reageren. Weerbaar zijn betekent bijvoorbeeld ook dat je ‘nee’ kan zeggen op de momenten dat dat nodig is. Wanneer kies je voor welke reactie? Hoe leer je wat de meest effectieve reactie is? Waar voel je je goed bij? Het komt in de training aan bod! Als het nodig is dat je sterker in je schoenen komt te staan (letterlijk én figuurlijk), dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik kan je helpen op het juiste moment de voor jou juiste keuze te maken. De maatwerkprogramma’s zijn gebaseerd op  de ‘Sta Sterk’ training van de Stichting Omgaan met Pesten en oefeningen uit het ‘Rots en Water‘ programma. Beide programma’s hebben hun meerwaarde ruimschoots bewezen en ik kan niet wachten om ze met je te delen.

Zie hier voor meer informatie over de weerbaarheidstrainingen.

 

Faalangst reductie training

Last van Faalangst?

‘Ik kan het toch niet’ 

‘Ik haal er niet uit wat erin zit’

Als ik niet begin, kan ik ook niks fout doen’

Herken jij deze gedachte?
Heb jij er wel eens last van als je bijvoorbeeld een presentatie moet geven? Of herken je het bij je kind? Sommige kinderen kunnen bijvoorbeeld zo angstig of gespannen zijn voor een toets dat ze blokkeren.

Hier kan faalangst een rol spelen.

lees meer over faalangst:

Gevolgen van faalangst kunnen bijvoorbeeld vermijdingsgedrag, blokkeren of (ongezond) perfectionisme zijn. Het is belangrijk om alert te zijn signalen van faalangst bij kinderen, want faalangst kan belemmerd werken bij het aangaan van nieuwe uitdagingen en het leven van een kind bestaat juist uit een aaneenschakeling van nieuwe uitdagingen. Faalangst wordt vaak gerelateerd aan schoolgaande of studerende kinderen, maar volwassenen kunnen er ook last van hebben. Het levert stress op en kan zelfs bodem zijn voor een burn-out. Reden genoeg om het aan te pakken. De faalangst reductie training ‘Omgaan met faalangst’ wordt op maat aangeboden voor kinderen, volwassenen, zowel individueel als voor groepen. Lees hier meer over dit trainingsaanbod.

Brugklastraining

Zelfverzekerd in de brugklas

Voor een zelfverzekerde start in de brugklas is het fijn als je stevig in je schoenen staat. De training ‘stevige stap’ helpt leerlingen al vanaf eind groep 8 om met meer zelfvertrouwen de overstap naar het voortgezet onderwijs te maken. 

Ben je al gestart in de brugklas en wil je toch meer groeien in zelfvertrouwen en bijvoorbeeld beter leren omgaan met lastig gedrag van anderen of met groepsdruk? Dan is de training ‘sterke start’ een oplossing. 

Als je na de start hulp nodig hebt met leren leren, dan is de training hieronder (ik leer leren in Rotterdam) beter geschikt. 

 

Ik leer leren training

Hoe je kan leren leren

Ik leer leren is een training voor alle kinderen en jongeren die vastlopen in hun schooltaken of slimmer willen leren. De Hoofdzaak Coaching verzorgt deze training:

* voor leerlingen in groep 7/8 van het basisonderwijs
* voor de eerste drie klassen op het voortgezet onderwijs

lees meer over met de leerproblemen waarbij de training ‘ik leer leren’ helpt

De ik leer leren training leert kinderen omgaan met leerproblemen, zoals:

  • concentratieproblemen
  • faalangst
  • motivatie en
  • planning en organisatie (van huiswerk)

Deze training bestaat uit wordt in 5 bijeenkomsten en wordt zowel in groepen als individueel gegeven. Op deze pagina staat meer informatie over de training ‘Ik leer leren in Rotterdam’.

 

Overzicht totale programma

Het complete aanbod van De Hoofdzaak Coaching vindt u hier.