Training ‘kinderen begeleiden bij pesten’

Logo De Hoofdzaak Coaching-03

Training ‘kinderen begeleiden bij pesten’

Een laagdrempelige training met direct toepasbare, praktische tips en handvatten voor de begeleiding en ondersteuning van kinderen die met pesten te maken hebben. 

Pesten is niets nieuws en zal nooit helemaal verdwijnen. Reden temeer om iedereen die ermee te maken krijgt goed te ondersteunen. Vooral kinderen kunnen daarbij onze hulp goed gebruiken, want als je op jonge leeftijd al leert hoe je met pesten om kan gaan, heb je daar wat aan voor de rest van je leven.

Om kinderen te leren begeleiden bij pesten is deze training ontwikkeld.

Voor wie?

Voor (kinder)coaches, jeugdhulpverleners, leerkrachten en opvoeders is deze speciaal ontwikkelde, interactieve training over het begeleiden van kinderen bij pesten. Je krijgt achtergrondinformatie en praktische tips en oefeningen voor de begeleiding van kinderen bij pesten.

Wat brengt de training je?

Na het volgen van deze training heb je meer kennis van het onderwerp pesten en wat belangrijk is in de begeleiding en ondersteuning van kinderen die met pesten te maken hebben. Je leert hoe je pestgedrag kan signaleren en krijgt inzicht in de verschillende rollen bij pesten en de oorzaken, gevolgen en vormen van pesten. Na afloop keer je terug naar huis met praktische tips en handvatten en een handout, zodat de inhoud van de training direct toepasbaar is in de praktijk.

Deze training geeft je (onder andere) een antwoord op de vragen:

– Wat is pesten?
– Wat is het verschil tussen ‘old school’ pesten en ‘cyberpesten’?
– Welke signalen zijn belangrijk als het om pesten gaat?
– Waarom worden sommige kinderen pesters?Playmobil kijk andere kant op
– Waarom kan een kind dat niet gepest wordt toch last hebben van pestgedrag?
– Wat is het belangrijkst in de steun aan een gepest kind? En bij een pester?
– Wat moet je vooral níet doen ?
– Welke oefening helpt/welk spel kan je spelen om te helpen?

Tevens wordt aandacht besteed aan:

-de verschillende rollen bij pesten
– misverstanden over pesten bij kinderen
– de evolutie van pesten
– welke rol grenzen spelen bij pesten

Tijdens de training komen verschillende voorbeeld-oefeningen aan bod en is er ruimte voor praktische vragen en praktijkvoorbeelden. Als gecertificeerd  trainer voor o.a. de programma’s ‘Sta Sterk’ en ‘Rots en Water’, zal ik ook iets van die programma’s opnemen.

Voor meer informatie over ‘Rots en Water’, zie: hier.

Voor informatie over ‘Sta Sterk’; zie hier.

Deze training is te organiseren binnen uw locatie of op mijn adres. Neem contact op via info@dehoofdzaakcoaching.nl voor een aanbod op maat.