De coach voorstellen

 portret

Mijn naam is Mariëlle Hage-van Ginkel (1971), ik ben getrouwd en moeder van twee tieners.

 

 

 

Mijn missie

Mijn missie is om Rotterdammers zich gezien en gehoord te laten voelen en hen te helpen om het beste uit zichzelf te halen.
Voor kinderen en jongeren betekent dit dat ik kan bijdragen om hen zo goed mogelijk voorbereid via puberteit naar volwassenheid te loodsen en hun ouder(s) hierbij te ondersteunen.
Voor volwassenen zet ik me in om hen weer lekker in hun vel te laten komen door te bouwen aan zelfvertrouwen en werken aan weerbaarheid. Op scholen draag ik mijn steentje bij om de sociale veiligheid te kunnen waarborgen en waar nodig te verbeteren.
Het is voor mij waardevol dat ik door mijn begeleiding een bijdrage kan leveren aan de verbetering van:

  • het gevoel van welzijn van degene die ik begeleid;
  • een harmonieuze sfeer (in het gezin, in de klas of op het werk);
  • de kennis van de eigen mogelijkheden;
  • het presteren binnen de eigen mogelijkheden, zowel sociaal emotioneel als cognitief.

Mijn achtergrond en opleidingen

Ik ben:
– gediplomeerd professioneel coach;
– gespecialiseerd kindercoach;
– gecertificeerd Rots & Water trainer;
– gediplomeerd trainer Omgaan met Pesten (o.a. voor Sta Sterk training);
– gecertificeerd trainer faalangst reductie;
– gecertificeerd KIES coach (in groepen en individueel met het “KIES voor mij” programma);
– gecertificeerd ‘ik leer leren’ trainer’
– ik heb een licentie voor het COACHEE! spel.

Ruim 18 jaar was ik werkzaam in het bedrijfsleven, o.a. als HR Manager (carrière coach) en teamcoach en dit combineerde ik met mijn hobby in de vorm van jazzdans docent. Na 18 jaar ging ‘het roer om’ en heb ik met mijn man en kinderen 4,5 jaar in het buitenland gewoond. Dat prachtige avontuur is een kans geweest om er helemaal te zijn voor mijn kinderen, om mezelf opnieuw te ontdekken in een compleet nieuwe situatie en om vrijwilligerswerk te doen.
Deze stap heeft mij vervolgens de gelegenheid gegeven voor een nieuwe carrière waarmee ik mijn kennis en kunde combineer met mijn passie: werken als verschilmaker.

Na terugkomst in Nederland heb ik mij verder gespecialiseerd door opleidingen te volgen voor kindercoaching, Sta Sterk trainer, Rots&Water trainer, KIES coach, trainer ‘ik leer leren’ en ‘Faalangst reductie trainer’. Ik blijf leren, o.a. door regelmatig verdiepings cursussen te volgen en door intervisie met collega’s. In 2020 heb ik de ‘masterroute’ afgerond bij het Kenniscentrum Omgaan met Pesten (voorheen Stichting Omgaan met Pesten) op het gebied van sociale veiligheid (trainer ‘omgaan met elkaar’) en in 2021 heb ik een ervaringscertificaat voor verworven competenties als HBO jeugd- en gezinshulp ontvangen. In 2022 is dit aangevuld met de licentie voor de training ‘Leer te durven’. Zo blijf ik mijn competenties verder ontwikkelen en wordt mijn maatwerk aanbod uitgebreid.

Ik heb een eigen werkwijze ontwikkeld waarmee ik professioneel, integer, gedegen en deskundig te werk ga door een combinatie van:
– mijn kennis vanuit de diverse, gerichte en aanvullende studies;
– mijn ervaringen als coach in het bedrijfsleven;
– mijn persoonlijke ervaringen als (dans)juf en moeder en
– mijn ervaringsjaren in het buitenland.

In oktober 2014 werd ik geïnterviewd voor ‘De Peperlink’ (Huis van de Wijk in Rotterdam). Via deze link kan je het lezen.

Je kan me telefonisch bereiken om vrijblijvend kennis te maken, maar ik ontmoet je vooral graag in levende lijve. Voel je welkom in mijn praktijk!