Kindercoaching in Rotterdam

De Hoofdzaak Coaching_materiaal

Op weg naar volwassenheid komt een kind voor veel uitdagingen te staan. De ontwikkeling van baby naar volwassene betekent dat er veel geleerd moet worden. Onderweg kan er van alles gebeuren waardoor een kind vastloopt en deze ontwikkeling niet loopt zoals het zou moeten. Met allerlei vragen of problemen op dit gebied kunnen kinderen en ouders (of verzorgers) bij mij terecht.

Voor het vergroten van weerbaarheid en zelfvertrouwen of het verminderen van faalangst ben je bij mij helemaal op je plek. Maar er zijn ook andere hulpvragen waar ik kinderen mee verder help:

Soms is het omgaan met emoties een reden om hulp te zoeken. Enorme driftbuien, agressief gedrag of huilbuien kunnen de sfeer in het gezin dusdanig beïnvloeden dat het prettig is als ik als coach mee kom kijken. Een kort coachtraject kan verlichting geven.

Het kan ook zo zijn dat een vaardigheid nog te leren is en dat het ‘probleem’ op te lossen is door te investeren in het aanleren van die vaardigheid. Hier kan ik helpen, bijvoorbeeld met een overzichtelijk stappenplan. Dit gebeurt vaak bij coaching op school.

Voor kinderen zet ik speelse en creatieve spellen en methoden in.

 

 

Als coach loop ik een stukje mee op het pad van kind én ouders.

Ouders kunnen ook zonder kind bij mij terecht voor een

Sparringssessie voor ouders

Als ouder kan je zelf ook vastlopen in de opvoeding, bijvoorbeeld over bij omgaan met pesten of begeleiden bij schoolwerk/huiswerk.

Soms is het fijn om een zetje in de goede richting of inspiratie te krijgen bij twijfels over je aanpak. Maar je kunt ook zelf niet goed in je vel zitten en dit gevoel (onbewust) doorgeven aan je kind. Daarom kunnen ouders bij mij terecht voor een sparringssessie. In een afspraak van ongeveer 1,5 uur vertel je jouw verhaal, stel ik aanvullende vragen, ben ik eerlijk in mijn observatie en kan ik je een spiegel voorhouden als dat nodig is. Ik deel mijn ervaring en tips zodat je weer vooruit kan.

Ouders van meisje van 9 na een sparringssessie:

Voor ons was het een heel fijn, goed en leerzaam gesprek. Het helpt enorm om vanuit jouw ervaring input en een spiegel voor te krijgen en zo weer zo goed als we kunnen onze dochter te helpen.”

Bijzondere omstandigheden (omgaan met scheiding)

Het kan ook zijn dat er een probleem is ontstaan dat niet direct met het kind zelf te maken heeft, maar dat er moeilijke omstandigheden zijn. Voor deze kinderen (en hun ouders) ben ik er ook. Een voorbeeld hiervan is het coachtraject ‘Kies voor mij!’ voor kinderen die worstelen met de (echt)scheiding van hun ouders. Meer over ‘Kies voor mij!’ lees je hier.