Ik leer leren Rotterdam- Brugklas voorbereidingIk leer leren in Rotterdam

De training ‘ik leer leren’ is een speciaal ontwikkeld programma dat kinderen slimme handvatten biedt voor makkelijker en efficiënter leren. Het leert kinderen welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren (oftewel: hoe te leren). Het is heel waardevol als kinderen ontdekken wat hun leerstrategie is, hoe ze het best leren en wat niet voor ze werkt. Tijdens deze training komt dit aan bod. Er is ook aandacht voor plannen en organiseren (bijvoorbeeld met betrekking tot huiswerk), voor faalangst, motivatie en concentratie.

De training ‘ik leer leren’ is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. De training bestaat uit 5 bijeenkomsten: voor de groepstraining 5 x  1,5 uur en individueel 5 x 5 kwartier.
Een individuele training kan elk moment starten. Voor een groepstraining wachten we op een coherente groep (daarvoor is een wachttijd).

De prijs voor een groepstraining: EUR 150,- excl. werkboek a EUR 32,50.
Voor een individuele training geldt een apart tarief op basis van maatwerk (indicatie: EUR 325,- ‘all inclusive’ voor 5 sessies op maat).

De training kan ook op school worden verzorgd. Voor een training op school: stuur een e-mail naar info@dehoofdzaakcoaching.nl.

Doel van de training

De training ‘ik leer leren’ is geen bijles. We gaan niet in op de inhoud van wat kinderen en jongeren op school moeten leren. Om het leren makkelijker te maken wordt aandacht besteed aan HOE, WAT en WAAROM:
* Hoe kun je het best leren
* Wat heb je nodig en wat moet je weten om het leren makkelijk(er) te maken
* Waarom leer je, wat motiveert je en waarom kan leren leuk zijn

Aan het eind van de training kan de leerling aan de gang met een eigen leerplan. Met behulp van de ‘stoplicht methode’ kan de deelnemer zelf zijn of haar te nemen actie formuleren.

Programma

Les 1: Je ontdekt je eigen manier van leren (leerstrategie)

Les 2: Je leert omgaan met faalangst en motivatie

Les 3: Je leert plannen en organiseren

Les 4: Je leert omgaan met concentratie

Les 5: Je leert op een slimme manier je hersenen te gebruiken

Meer informatie kan je vinden op deze website.
Ik schreef een artikel over leren in de lokale krant. Je kunt het artikel hier lezen.

Stuur een mail naar: info@dehoofdzaakcoaching.nl om je kind aan te melden, of voor het vrijblijvend ontvangen van meer informatie.

Terug naar pagina: Inzet op school/BSO.

Ik leer leren in Rotterdam

Ik leer leren in Rotterdam