Faalangst reductie training RotterdamFaalangst reductie training

Pak faalangst aan!

Vermijdingsgedrag of juist ongezond perfectionisme; is het faalangst?

Blokkeren bij een toets of angst bij een prestatie onder druk; is het faalangst?

Merk je dat het functioneren van jou of je kind belemmerd wordt door faalangst? Bij zowel volwassenen als kinderen kunnen faalangstige gedachten in de weg zitten. Het effect kan zijn dat ‘er niet uit komt wat erin zit’ en kan spanning opleveren. Dat gaat ten koste van plezier op school of op het werk. Er is goed nieuws: je kunt ermee om leren gaan en ik kan je ermee helpen!

Verschillende soorten faalangst

Faalangst kan op diverse gebieden spelen:

  • cognitief
  • sociaal
  • motorisch

en zowel actief als passief tot uiting komen. Deze verschillende soorten en uitingsvormen vragen een verschillende aanpak.

Maatwerk

Voor meer zelfvertrouwen en het omgaan met faalangst is de ‘Faalangst reductie training’ ontwikkeld die in Rotterdam door De Hoofdzaak Coaching wordt verzorgd. De uitingsvormen van faalangst en de beleving zijn erg persoonlijk. Daarom wordt deze training als maatwerk aangeboden, zowel particulier als op school of op de (sport)club.

Inhoud

Tijdens de faalangst reductie training wordt op persoonlijk passende basis o.a. aandacht besteed aan:

  • achtergrondinformatie over faalangst
  • het verwerven van inzicht in de persoonlijke ‘triggers’ en klachten
  • ontspanning
  • eigen kwaliteiten
  • controle
  • positief denken
  • alternatieve reacties en coping strategieën

De training wordt in 6-10 bijeenkomsten aangeboden op het adres van De Hoofdzaak Coaching in Rotterdam (online programma: 6 lessen).

Perfectionisme?

Heb je het idee dat de stress/ faalangst voortkomt uit perfectionisme? Lees dan eens dit blog waarin dit onderwerp aan bod komt.

Contact

Voor een aanbod op maat kunt u contact opnemen met info@dehoofdzaakcoaching.nl

Nieuw initiatief in Rotterdam (en omstreken)

Faalangstcentrum Rotterdam

Om faalangst in-en-om Rotterdam gedegen aan te bieden, gaan we voor resultaat. Daarom heeft De Hoofdzaak Coaching initiatief genomen voor opzet van het ‘Faalangst Centrum Rotterdam’. Door een uniek samenwerkingsverband op dit onderwerp zorgen we voor bijscholing, verdere professionalisering en overzicht door centraal aangeboden trainingen. Het aanbod geldt zowel voor particulieren en professionals als scholen als sportclubs. Ook zullen er regelmatig blogs verschijnen op de bijbehorende website: Faalangstcentrum Rotterdam. Neem gerust een kijkje. Wie weet kunnen we je vanuit het Faalangstcentrum Rotterdam helpen jouw doel te bereiken.

Online training

Vanaf maart 2020 is de faalangst reductie training ook online beschikbaar. Vanwege de corona maatregelen is de behoefte gegroeid om deze training op op die manier aan te bieden. 

Het blijft maatwerk, dus door een combinatie van beeldbellen en persoonlijke opdrachten via e-mail kan deze training ook ‘op afstand’ worden gevolgd. Zo blijft de persoonlijke benadering zoveel mogelijk gewaarborgd en is door het maatwerk programma de leeropbrengst optimaal.

Nu de praktijk met persoonlijke training weer open is na de covid-lockdown periode is er minder online beschikbaarheid, maar informeer gerust naar de mogelijkheden.

Meer info? Mail vrijblijvend naar info@dehoofdzaakcoaching.nl voor meer info en een intake formulier.